hits

Sminke for voksen hud : BASE DEL 1

04.04.2016 - 18:09 2 kommentarer


bilde fra Samer Khouzami
 

Makeup has no age <3

Det viktigste med sminke til en eldre hud er hudpleie først, med alderen blir huden vår tørrere og mindre elastisk. Fine linjer og porer blir men synlig , spesiellt på nesen og kinn. Pigment flekker kan dukke opp, så det er utrolig viktig at vi tenker på huden og behandler den godt uansett sminke bruk eller ikke. For å få en perfekt makeupbase så det er viktig å forberede den godt. Du kan gjerne bruke en lett peeling tilpasset hudtypen din, dette fjerne døde hudceller og gir en frisk glød til ansiktet. Når vi sirkulerer peelingen øker blodsirkulasjonen og vi får frem en mer naturlig varm farge til ansiktet vårt, da huden vår har en tendens til å miste farge og bli mer gusten i alderen. Så over til foundation, det er viktig med en fuktighetsgivende og riktig foundation. Som nevnt blir huden tørrere med årene og et pudder eller en veldig matt foundation kan fremheve linjer, få hunde til å se tørrere ut og da ser dem eldre ut. Her er oversikt over 3 ulike foundation i ulik pris klasse.


Mac sin face and body er kjempe fin å bruke for de som ønsker et lett dekk. Passer de fleste hudtypen utenom fet hud da den er veldig fuktighetsgivede. Innholder solfaktor og kan også brukes på kroppen. Kan kjøpes her


Estee Lauder Re-nutriv foundation . Den innholder mikrofine edelstener som fukter huden med engang. Den innholder også gullflak og sydhavsperler, den har anti-age ingredienser og rik på antioksidanter som gir et løft og virker oppstrammende. Den er i en litt dyrere enn andre foundation, men absolutt verdt det. Du finner den her

Maybelline Instant Anti-age. Den gir en medium dekk og blandes veldig godt på huden. Innholder goji bær og koffein som gir en strammende effekt. Den kan også bruke som en higlighter og har blitt å kåret som en av de beste foundation for eldre hud. Du finner den her .
Valg av riktig foundation farge må du se ann hudtonen din, de fleste har litt gule toner i seg så det er da vi velger mot de varme /gule fargene. Som nevnt mister eldre hud gløden og virker mer grå, da er det kjempe fint og velge farger som er mer mot rosa. Da rosa toner nøytraliserer grått/brunt og vi for tilbake gløden. Du kan også følge denne formelen for å finne riktig nyanse.

Enkelt kan du gjøre dette om du er usikker på hvilken farge .Du legger 4 ulike farger ved kjeven og nedover halsen, som vist på bilde. Den som blir minst synlig er den som passer deg best.
Har du mye rødhet i kinnene kan du dempe dette men en concealer før bruk av foundation, dette gir et mer jevnt resultat av basen. Bruk en concealer med grønnfarge da dette nøytraliserer rødhet.

Denne fra zao er genial, den er fuktighetsgivende og jobber seg lett på huden. Men vær forsiktig, legg den kun på de områdene det er rødhet. Den er også fin å bruke på nesen og rundt nesevingene. Du finner den her
Pudder kan brukes, men da et riktig pudder. Voksen hud kan også være fet,uren og ha porer. Det er da mye bedre å bruke da mattende primer eller blotting papir som trekker vekk oljene. Man skal unngå å bruke for mye pudder på en slik hud, da det tetter porene. Ellers synes mange at et pudder gir en tørrere effekt og legger seg i linjer og fremhever, ja det stemmer at mange pudder gjør men det er fordi de fleste innholder talkium. Så for eldre hud burde man bruke et talkum fritt pudder om man ønkser å påføre dette i hele ansiktet , det gjør jo også at makeupen sitter lengere. Disse 3 vet jeg ikke innholder takum og er perfekt for en eldre hud som ønsker pudder.

Laura mercier secret brightener. Finner du her


Sisley transparent loose powder. Finn du her eller på Vita.

Rouge er prikken over i´en .Den gir et frisk og naturlig utseende, rougen kan også brukes på andre stender i ansiktet .Du kan legge lett og lite på panne og hake. Om du ikke bruker øyenskygge kan du påføre litt på øyelokkene, dette gir en veldig frisk look og du ser mer våken ut. Er huden tørr burde du bruke en kremrouge eller mineralrouge, den kan enkelt påføres med fingerene og jobbes godt inn slik at det ser naturlig ut. Om du har fet hud unngå krem og minral, da burde du gå for en fast pudder rouge. Bare husk å ikke legg rougen for langt ned. Det kan få ansiktet til å se dratt ut. Har du et rundt ansikt kan rougen påføres ved kinnbein, ellers smil og påfør på høydepunkte av eplekinnet.
Jeg anbefaler :

Krem rouge fra Laura mercier. Den finner du her

Pudder rouge fra zoeva. Finner du her 


Mineral rouge Glo minerals finner du her

Håper dere likte dette innlegget og jeg gleder meg allerede til å del 2 BRYN :D
Følg meg også gjerne på instagram her
XOXO dajanamakeup

2 kommentarer

04.04.2016 kl.22:39

Beautiful!!!💋🙏🏼

Ranja Svendgård

20.04.2016 kl.23:08

Kunne du ha laget et innlegg for tips og triks når det kommer til hudormen og store porer?

(IG: ranjapanda)

Skriv en ny kommentar