hits

Grace Kelly the contouring queen

28.03.2016 - 23:56 3 kommentarer

Ja da kom det enedelig! Mange har sikkert ventet på at jeg skal uttale meg dypere om contouring.Og nei vi er ikke lei av contouring, ihvertfall ikke jeg!  Og det er for disse grunnene.                                                                                                                                                            

Før alle contour palettene og videone på youtube og instagram tok av på nett, var contouring tilstedet lenge før min tid. Mange tenker på contouring som nytt i sminkeverden eller selveste Kim kardashian  som ja er en av grunnen til at den den store trenden har eksplodert og kommet tilbake. Men lenge før dette så var det noen av de største hollywood stjernene som stod bak contouringen . Marlilyn Monroe , Audrey Hepburn , Elizabeth Taylor og Grace kelly som den tid var the contouring queen! Det ble brukt to ulike rouge,en mørkere under kinnben og en lysere på eple kinn. Dette fremhevet kinnbeina hennes og gjorde til en av de vakreste den tid.

Og i 1930 var det Max factor  makeupartisten som ble mest kjent for å legge sminken med skyggelegging på tv kjendisene så de ikke så flate ut på tv skjermen. Og da kom også første contouring tutorial! Han startet også den tiden med master class se video her 

Contouring kommer for alltid til å bli, men med tiden forandres og forbedres alt. Kunsten og magien bak makeupartisten sitt arbeid og er en perfekt contouring. Det er ikke så enkelt som mange tror, vi må tenke ansiktsform , fargevalg, produkt valg og det finnes ulike type contouring teknikker. Det er også spesielt viktig på bilder og photoshoot da kamera og lys fjerner det meste av vår naturlige contour. Da er det vår oppgave som makeupartist og fremhente den.

Som nevnt tidligere finnes det ulike type contouring teknikker. Hverdags contouring legges på en helt annen måte og man trenger ikke like mange produkter. Bilde under viser en lettere contouring


Vakre Ida Wulff litt mer om fremgangsmåte og produkter kan du finne her 

Vi må også passe på at vi velger riktig produkter, men ikke bare produkter også må vi ha riktig fargevalg/tone og kossistens. Har du en fetere hud hadde jeg anbefalt deg og bruk pulver formler , er huden din tørrere bruk mer kremete eller olje basert produkter.  Om du ønkser å dobble effekten kan du bruke både bruke pudder og flytende.


Ekstrem contouring er når vi bevisst ønkser å forandre, fremheve eller gjøre områder mindre og mer synlig

På kurset mitt i mai går vi enda dypere inn på contouring, ansiktsformer, varge valg og ja denne teknikken hvor alle disse strekene har en betydning.
Mer kurs info og påmelding finner dere her 
Jeg håper dere fikk en nytt syn på contouring og hvorfor vi ikke skal bli lei av dette og snakke negativt. Men faktisk heller jobbe videre med teknikkene spesielt vis du er makeupartist.       

 

XOXO dajanamakeup


 

3 kommentarer

Shaima

29.03.2016 kl.12:42

Du er fliiink

Malin hemer

29.03.2016 kl.17:56

Wow helt fantastisk og interessant tema. Du er dyktig!

Bitte-Louise

29.03.2016 kl.23:41

WOW, du var utrolig flink <3 Du må ha en super fin dag / kveld videre :D

Skriv en ny kommentar